reklama

"Bezvýznamný Adam Schiff, který zoufale touží po vyšším postu, je jedním z největších lhářů a vynašečů ve Washingtonu," napsal Trump.

Schiff je nejvýše postaveným demokratem ve sněmovním výboru pro dohled nad tajnými službami. Tento výbor bude dnes jednat o tom, zda zveřejní demokratickou reakci na republikánskou zprávu, která tvrdí, že FBI a ministerstvo spravedlnosti zneužily pravomoci při objasňování ruského vlivu na volby.

Trump po bok Schiffa v tweetu zařadil například bývalého ředitele CIA Johna Brennana, bývalého ředitele amerických zpravodajských služeb (DNI) Jamese Clappera nebo exšéfa FBI Jamese Comeyho. "Adam nechává nelegálně unikat tajné informace z uzavřených slyšení výboru. To musí přestat!" dodal prezident.

Trump z vyzrazování informací tisku Schiffa již několikrát obvinil. Například televize CNN získala několik aktuálních vyjádření Trumpova syna Donalda Trumpa mladšího ještě v době, kdy před sněmovním výborem pro tajné služby na neveřejném slyšení vypovídal.

Schiff se k vyzrazování informací nikdy nepřihlásil. Komentátoři se ale shodují, že podrobnosti z neveřejných zasedání výborů novinářům očividně poskytují jak demokraté, tak republikáni.