Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český kamion na dálnici u Norimberku narazil do vozu údržby

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: EuroZprávy.cz

Norimberk - Na dálnici A6 mezi Norimberkem a českými hranicemi dnes narazil nákladní vůz z Česka do odstaveného vozu údržby silnic.

Kamion naložený obkladovým materiálem zůstal po srážce viset nad svahem a hrozilo, že se zřítí, informoval hornofalcký server Onetz. Příčina srážky zatím není známa.

K nehodě došlo nedaleko sjezdu do obce Ursensollen u Ambergu. Český kamion z dosud neznámých příčin zezadu narazil do sypače, který byl odstaven u krajnice. Kabina nákladního vozu se při tom roztrhla, český řidič však naštěstí utrpěl jen lehká zranění a z vraku se dokázal dostat bez pomoci.

Kamion podle serveru Onetz po srážce ujel ještě zhruba sto metrů a následně zůstal viset nad desetimetrovou strží, do které se vysypala část jeho nákladu. Pádu celého vozu zabránila svodidla, hasiči, kteří na místo přijeli se ale obávali, že jej dlouho neudrží. Vrak nakonec zajistil odtahový vůz. Nafta, která z českého kamionu unikla, znečistila potok protékající pod dálnicí.

Témata:  Německo nehody kamiónů

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy