Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump osočil demokraty z vlastizrady. Netleskali totiž při jeho projevu

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Americký republikánský prezident Donald Trump v pondělí během projevu k zaměstnancům továrny v Ohiu ostře zkritizoval Demokratickou stranu. Jejich chování v Kongresu dokonce označil za vlastizrádné.

List The New York Times poznamenal, že Trumpův proslov v Ohiu byl rozvláčný a neucelený a že prezident často odbíhal od tématu.

"Když tam jste, tak vidíte polovinu sálu, která je jako utržená ze řetězu, fascinovaná, všechno se jim (při proslovu) líbilo, chtějí pro naši zemi učinit něco velikého," popsal prezident přístup republikánů. "A pak je tam druhá strana, kde dokonce i na pozitivní věci, skutečně pozitivní věci, reagují jako mrtví," uvedl o demokratech.

"Můžeme to nazvat vlastizradou?" položil si Trump během projevu otázku k přístupu demokratů. "Proč ne! Rozhodně podle mě neukázali to, jak moc naši zemi milují," dodal prezident.

Trump před týdnem ve svém poselství o stavu Spojených států hovořil mimo jiné o výborné kondici hospodářství. Demokraté s projevem nesouhlasili a ve své reakci uvedli, že růst ekonomiky přináší sice zisky korporacím, řadovým zaměstnancům ale spravedlivý podíl na bohatství nepřinesl.

Témata:  Donald Trump USA prezident USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy