Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tarantino lituje natáčení scény ve filmu Kill Bill, při kterém se zranila herečka Uma Thurmanová

Tarantino, Morricone a CNSO v Abbey Road.
Tarantino, Morricone a CNSO v Abbey Road.
Foto: Český národní symfonický orchestr

Washington - Quentin Tarantino hluboce lituje incidentu při natáčení snímku Kill Bill z roku 2003, kdy se Uma Thurmanová zranila. Hollywoodská herečka prohlásila, že ji režisér přiměl, aby řídila auto, které podle ní nebylo v pořádku a ve kterém se necítila dobře. Při jízdě ztratila kontrolu nad vozem a narazila do palmy.

Nemocnici opustila s límcem okolo krku, zraněným kolenem a otřesem mozku, následně se s Tarantinem pohádala. "Obvinila jsem ho, že se mě pokusil zabít. Byl z toho velmi rozzlobený, což chápu, protože to necítil tak, že mě chtěl zabít," řekla v rozhovoru s deníkem The New York Times.

Thurmanová nahrávku nehody zveřejnila na instagramu. Ocenila, že jí režisér záznam po letech vydal, ačkoli věděl, že ho to může poškodit. Tarantino nyní v rozhovoru s portálem Deadline řekl, že najít nahrávku bylo obtížné a že to znamenalo projít v archivu mnoho krabic. Sdělil rovněž, že s Thurmanovou mají očividně na událost odlišné názory, včetně toho, jak se nehoda přihodila.

"Obvinila mě z nehody a měla právo na to mě obvinit. Nechtěl jsem, aby se tohle stalo," řekl Tarantino s tím, že herečku ujistil, že cesta je bezpečná, ač nebyla, a že natáčení scény nikdo nepovažoval za nebezpečný kousek. Ohradil se ale proti vyznění článku v The New York Times, který ho vykreslil jako člověka zodpovědného za zranění Thurmanové.

Témata:  Quentin Tarantino filmy USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.