Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V USA řeší falešný poplach, který varoval mylně před cunami

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Americké úřady pátrají po příčinách dalšího falešného poplachu, který dnes obyvatele východního a jižního pobřeží USA varoval před údajnou přívalovou vlnou.

V lednu vyděsil varovný systém obyvatele Havajských ostrovů falešným poplachem kvůli údajnému útoku severokorejské rakety.

Dnešní incident zavinila varovná textová zpráva odeslaná do mobilních telefonů obyvatel velkých měst USA od New Yorku po New Orleans, napsala agentura Reuters. Vzkaz, který měl původně být jen testem varovného systému, údajně rozeslala soukromá meteorologická služba AccuWeather. Její pracovníci si prý špatně vyložili pravidelný test americké Národní povětrnostní služby a přeposlali její esemesku do sítě.

Zprávu dostali příjemci na východním pobřeží USA, ve městech při Mexickém zálivu a v oblasti Karibiku. Kolik lidí ve skutečnosti mylnou textovou zprávu obdrželo, úřady teprve zjišťují. Služba AccuWeather později poplach na sociálních sítích odvolala.

Témata:  USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy