Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu začíná doba karnevalů, lidé uvidí Merkelovou jako starou želvu a "batole" Trumpa

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: www.wikipedia.org

Kolín nad Rýnem - Pořadatelé karnevalů v Kolíně nad Rýnem a Mohuči v úterý představili alegorické vozy. Německá kancléřka Angela Merkelová bude zpodobněna jako prastará želva, americký prezident Donald Trump jako dítě nebo řidič parního válce.

Karnevalové oslavy si jako každoročně budou i letos utahovat především z politiků a dalších mocných tohoto světa. Merkelovou vykreslí třeba jako zestárlou želvu s krunýřem v barvách německé vlajky, která "jako poslední svého druhu" ještě i v roce 2111 stojí v čele spolkové republiky.

Další alegorický vůz si všímá rozhovorů o vzniku nové německé vlády. Merkelová (CDU) si na něm zkouší saka v tradičních barvách různých stran, nakonec si ale tak jako v předchozím volebním období nasadí to červené, které symbolizuje sociální demokracii (SPD).

Dost prostoru se věnuje i Trumpovi, který jako řidič parního válce postupně drtí Spojené státy. Na dalším alegorickém voze zase Trump zobrazený jako batole s metrem v ruce sedí naproti severokorejskému diktátorovi Kim Čong-unovi, který třímá raketu. Oba podle autorů řeší to, "kdo ho má většího".

Další vozy si dělají legraci třeba z francouzského prezidenta Emmanuela Macrona nebo protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD).

Témata:  Německo Angela Merkelová karneval Donald Trump

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:00

ROZHOVOR: Expert radí, jak být v online světě v bezpečí

ROZHOVOR: Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Na tyto otázky vám odpoví expert na kybernetickou bezpečnost Karol Suchánek. Připravil několik praktických rad, díky nimž můžete v online světě kráčet bezpečně a beze stresu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy