Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sestra diktátora Kima se zúčastní zahájení olympijských her

Olympijské hry
Olympijské hry
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Soul - Sestra severokorejského vůdce tento týden navštíví Jižní Koreu a zúčastní se pátečního slavnostního zahájení zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu. Kim Jo-čong významně v posledních letech povýšila v politické hierarchii.

Kim Jo-čong (28) je stejně jako její bratr Kim Čong-un potomkem tanečnice Ko Jong-hui, která byla čtvrtou životní partnerkou zesnulého severokorejského vůdce Kim Čong-ila.

KLDR oznámila, že Kim Jo-čong bude společně s dalšími dvěma vysokými činiteli doprovázet formálně nejvyššího představitele Severní Koreje Kim Jong-nama, který bude na olympiádě stát v čele severokorejské delegace.

Kim Jo-Čong vyrůstala s Kim Čong-unem ve Švýcarsku. V říjnu ji ústřední výbor vládnoucí Korejské strany práce zvolil do svého všemocného politického byra.

KLDR na olympijské hry v Jižní Koreji vysílá zhruba 550člennou delegaci. Ta by zahrnovat 140 členů uměleckého souboru, 230 roztleskávaček, 30členné družstvo na předvádění taekwonda, dále 22 sportovců, vysoké činitele a novináře.

Témata:  Kim Jo-čong Severní Korea Jižní Korea olympiáda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy