Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Pchjongčchangu se dva dny před olympiádou šíří infekce

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Pchjongčchang - Nákaza střevním virem se mezi pracovníky zajištujícími organizaci olympijských her v Pchjongčchangu dál šíří. Počet pacientů s příznaky norovirové infekce stoupl dva dny před začátkem soutěží na 86.

"Dne 6. února jsme evidovali 32 případů, dnes ale přibylo dalších 54, takže dohromady už to je 86 případů," řekl ředitel centra pro zdravotní dohled a prevenci Kim Hjon Čun. Mezi příznaky norovirové infekce patří mimo jiné zvracení, průjem a křeče v břiše a virus je vysoce nakažlivý.

Organizátoři her se snaží, aby se infekce dál nerozšířila, především mezi olympioniky. Izolováno bylo zhruba 1200 lidí a všichni se podrobí testům. Místo nich na bezpečnost dohlíží 900 povolaných vojáků. Úřady se zaměřily také na rozbor vody a potravin, zda nejsou zdrojem infekce.

"Zatím nemáme žádný potvrzený případ mezi sportovci a to je nejdůležitější. Uděláme vše, co bude možné, abychom sportovce uchránili před nákazou," řekl Kim Hjon Čun.

Témata:  Jižní Korea olympiáda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy