Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tchaj-wan zasáhlo druhé silné zemětřesení

Následek zemětřesení, ilustrační fotografie
Následek zemětřesení, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Tchaj-pej - Tchaj-wan dnes postihlo už druhé zemětřesení za posledních 24 hodin, otřesy o síle 5,7 stupně zasáhly stejně jako v úterý východní část ostrova.

Podle amerického geologického ústavu se ohnisko slabšího zemětřesení nacházelo 21 kilometrů severovýchodně od města Chual-lien v hloubce 11 kilometrů. Podrobnosti o škodách zatím jasné nejsou, uvedla s odvoláním na místní úřady agentura Reuters.

V sutinách zničených budov ve městě Chua-lien po úterních otřesech o síle 6,4 stupně zůstaly desítky lidí. O život přišlo nejméně sedm osob a dalších 67 se stále pohřešuje. Mezi zraněnými jsou také dva občané Česka; jejich zranění nejsou vážná.

Úřady dnes varovaly, že v průběhu následujících dvou týdnů mohou ostrov zasáhnout následné otřesy o síle nejméně pěti stupňů. Menší otřesy děsily obyvatele postižené oblasti po celý dnešní den a mnozí lidé si kvůli nim netroufli vrátit se do svých domovů.

Témata:  Tchaj-Wan zemětřesení

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy