Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruska Sobčaková kandiduje proti Putinovi, rady od Trumpa prý nechce

Ksenija Sobčaková
Ksenija Sobčaková
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Vladimiru Putinovi se v prezidentských volbách postavila Xenija Sobčaková, která dostala přezdívku "ruská Paris Hilton". Byla ve skupině Rusů pozvaných na tradiční modlitební snídani s americkým prezidentem. Před televizními kamerami nicméně prohlásila, že nepotřebuje žádné rady od Donalda Trumpa.

"Nepotřebuji prezidentovy rady, raději mu sama poradím," prohlásila podle serveru Newsru.com.

Sobčaková se před reportéry ohradila proti zmíněné přezdívce přetrvávající zřejmě z dob, kdy v televizi moderovala reality-show a radila, jak ulovit milionáře. "Posledních deset let působím jako politická novinářka. Nevím, kdo si vymyslil srovnání s Hiltonovou. Neodpovídá skutečnosti," řekla a napomenula americká média, aby dávala více pozor, protože už je přeci "politickou figurou v Rusku", píše "dlouhé politické články" a objasňuje "důležité otázky" na ruské scéně.

Organizace, která modlitební snídani pořádá, uvedla, že pozvala více než 3800 lidí z více než 130 zemí. V minulosti byl mezi hosty zpěvák irské kapely U2 Bono anebo Matka Tereza. Snídaně představuje fórum pro setkání lidí z různých sfér. Americké ateistické organizace ale toto setkání kritizují. Účast amerických prezidentů i dalších vysoce postavených politiků, jako jsou ministři či členové Kongresu, kteří setkání soukromě zaštiťují, je podle nich v rozporu s odlukou církve a státu, jež vyplývá z americké ústavy.

Sobčaková je jedinou ženou mezi osmi uchazeči o funkci šéfa ruského státu. Podle průzkumu by dostala 1,2 hlasů.

Témata:  Donald Trump USA Ksenija Sobčaková

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy