Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slavná herečka napsala dopis Putinovi. "Odporná jatka, barbarství", stojí v něm

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Paříž - Herečka Brigitte Bardotová, známá ochránkyně zvířat, zaslala dopis ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Upozornila v něm na neblahý osud potulných zvířat v Rusku, kde podle ní čelí "odporným jatkám".

Korespondence mezi oběma osobnostmi není první, slavná Francouzka několikrát vysoce ocenila Putina za jeho angažovanost při ochraně tuleňů. V roce 2000 Putin herečce napsal, že světoví vůdci by jejím "poplašným signálům" měli naslouchat. Před pěti lety dokonce Bardotová pohrozila, že požádá o ruské občanství, pokud se francouzské úřady rozhodnou utratit dvě nemocné slonice v Lyonu.

Potulná zvířata, zejména bezprizorní psi, jsou v ruských městech nemalý problém. Při zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014 se ruští činitelé dokonce obávali, že psi by mohli obtěžovat návštěvníky. Najaté firmy v ruských městech psy chytají a utrácejí, odvolávají se přitom na ohrožení dětí. Bardotová v novém dopisu doporučuje sterilizace a podle agentury AP napsala Putinovi, že "schvalováním masového vraždění podporuje barbarství".

Také ho upozornila, že při letošním světovém fotbalovém šampionátu budou oči celého světa upřeny na Rusko.

Témata:  Vladimír Putin Rusko psi

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy