Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

13 let vězení pro bývalého ruského gubernátora

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Moskva - Bývalý gubernátor ruského Sachalinu byl usvědčen z korupce a praní špinavých peněz. Místní soud ho poslal na 13 let do vězení. Alexander Chorošavin musí také zaplatit pokutu půl miliardy rublů (178 milionů korun).

Trest mu soud vyměřil přesně podle návrhu prokuratury. Spolu s exgubernátorem byli k trestům až devět a půl let vězení a vysokým pokutám odsouzeni i tři jeho spolupracovníci včetně bývalého vicepremiéra a ministra zemědělství.

Ruští vyšetřovatelé začali v těchto týdnech, nedlouho před prezidentskými volbami, stíhat řadu vysoce postavených státních úředníků, podezřelých z úplatkářství.

Největší případ hlásí severokavkazský Dagestán, kde agenti tajné policie FSB rozehnali prakticky celou regionální vládu včetně premiéra a dvou jeho náměstků.

Témata:  Rusko korupce EuroZprávy.cz soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy