Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívka musela spláchnout křečka do záchodu, aby ji pustili do letadla. Teď se chce soudit

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Miami - Žena z Floridy musela na výzvu letištního personálu usmrtit svého domácího mazlíčka, aby mohla odletět z Miami na naléhavé lékařské vyšetření. Nyní se chce s aerolinkami soudit.

Studentka Belen Aldecoseaová (21) se podle listu Miami Herald předem dvakrát telefonicky ujistila, že regionální letecká společnost Spirit Airlines drobná domácí zvířata na palubu svých strojů pouští. Když se ale dostavila na letiště, dozvěděla se, že zvířata do letadla nesmějí.

Personál letiště ji doporučil, aby křečka spláchla do záchodu. Po dlouhém a zoufalém vyjednávání se žena s pláčem podvolila, protože návštěva u lékaře byla neodkladná.

Letecká společnost připustila, že Aldecoseaová dostala od jejího personálu mylnou informaci. Odmítla ale, že by zřízenci doporučili ženě křečka zabít.

Největší aerolinky jako American Airlines, Delta Airlines nebo United Airlines z bezpečnostních a zdravotních důvodů přepravu zvířat nepovolují.

Témata:  letectví a letadla zvířata USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy