Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Průlomový krok ke zlepšení vztahů mezi KLDR a Jižní Koreou?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto USA Today

Soul - Sestra severokorejského diktátora Kim Jo-čong dnes překročila hranice mezi oběma korejskými státy jako první člen vládnoucího klanu od války na počátku 50. let minulého století.

Kimova sestra přiletěla na třídenní návštěvu Jižní Koreje soukromým bílým letounem svého bratra spolu s Kim Jong-namem (90), oficiálně nejvyšším představitelem KLDR. Kim Jong-nam se v sobotu v prezidentském paláci v Soulu, takzvaném Modrém domě, setká s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem.

Jihokorejská média spekulují, zda Kim Čong-un zaslal prostřednictvím své sestry jihokorejskému prezidentu poselství s návrhem na mezikorejský summit. Kim Jo-čong zastává pozici místopředsedkyně ústředního výboru Korejské strany práce a je jedním z mála lidí, jimž prý severokorejský vůdce absolutně důvěřuje.

Mladá a pohledná žena, jejíž věk se odhaduje na 30 let, může vylepšit image severokorejské diktatury. Její přílet podle agentury Jonhap připoutal pozornost desítek novinářů shromážděných na letišti.

Témata:  Kim Jo-čong Jižní Korea Severní Korea

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy