Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sníh a led uzavřel Eiffelovu věž

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Eiffelova věž bude dnes a v sobotu uzavřená kvůli sněhu a mrznoucímu dešti. Úřady v Paříži vyzvaly řidiče, aby pokud možno nevyjížděli. Ve 27 departmentech severní Francie platí výstraha kvůli sněhu a náledí.

Společnost provozující nejnavštěvovanější památku Paříže uvedla, že ocelový monument z 19. století je uzavřen kvůli zajištění bezpečnosti návštěvníků. Pracovníci s lopatami budou odklízet sníh ze spletité konstrukce a led ze schodů a plošin.

Loni si návštěvu Eiffelovy věže nenechalo ujít 6,2 milionu návštěvníků. Rovněž minulý rok věž také přivítala třístého miliontého návštěvníka od svého otevření v roce 1889. Každý den na ni v průměru vystoupá 15.000 až 20.000 lidí.

Husté sněžení tento týden v pařížské metropolitní oblasti uvěznilo stovky řidičů v jejich automobilech a podle agentury AP zapříčinilo nejhorší dopravní zácpy v historii. Dál sněžit má přitom i dnes. S novou sněhovou nadílkou se potýká například Normandie.

Dnes se zatím doprava v Paříži a okolí nepotýkala s většími problémy. Uzavřená ale zůstává jedna z důležitých dopravních tepen na západě hlavního města.

Témata:  Eiffelova věž Paříž sníh

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.