reklama

Dvojici mrtvých Kanaďanů původem z Hongkongu záchranáři nalezli v jejich pokoji v hotelu Beauty Inn, informovala místní média. Hotel se nacházel v nižší části dvanáctiposchoďové budovy, která se naklonila do úhlu 45 stupňů. Posléze byla podepřena ocelovými nosníky, aby se dále nesesouvala k zemi.

Posledními pohřešovanými je pětičlenná rodina z pevninské Číny - rodiče, prarodiče a 12letý syn. Pokusy provrtat se do místnosti, kde by mohli být uvězněni, komplikuje úhel nakloněné budovy a zhroucené vnitřní části stavby. Televizní stanice informovaly o tom, že záchranáři zaznamenali pach rozkládajících se těl.

Na místě zasahují stovky záchranářů, včetně týmu z Japonska vybaveného nejmodernějším zařízením, jež dokáže zachytit tlukot lidského srdce do vzdálenosti 15 metrů.

Mezi zraněnými jsou Číňané, Japonci, Singapurci, Jihokorejci a také dva Češi. Zaměstnanci české Ekonomické a kulturní kanceláře zraněné Čechy - muže a ženu - po ošetření ve vojenské nemocnici převezli do hlavního města Tchaj-peje. Tam jim zařídili ubytování, náhradní doklady a další náležitosti. "Cítí se už daleko lépe, těší se domů a brzy se vrátí," řekl ČTK zástupce kanceláře Václav Jílek.