Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko je znepokojeno děním v Sýrii. Vyzývá všechny strany ke zdrženlivosti

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Moskva je vážně znepokojena nejnovějším vývojem v Sýrii a vyzvala všechny strany ke zdrženlivosti. Jak uvedla ruská diplomacie ve svém prohlášení, je třeba se vyhnout dalšímu vyhrocení situace.

Izraelský vrtulník dnes ráno sestřelil íránské bezpilotní letadlo vyslané ze Sýrie nad Izrael. Letectvo pak zaútočilo na 12 syrských a íránských cílů v Sýrii a syrská armáda kvůli tomu zaktivovala protivzdušnou obranu.

Podle syrské státní televize bylo zasaženo několik izraelských letadel, což ale Izrael popřel. Poškozena podle něj byla jenom jedna stíhačka F-16 a pilotům se podařilo seskočit.

"Vyzýváme obě strany, aby zachovaly zdrženlivost a vyhnuly se jakýmkoliv krokům, které povedou k dalšímu zkomplikování situace," uvedlo ruské ministerstvo zahraničí. "Je třeba bezpodmínečně respektovat svrchovanost a územní celistvost Sýrie a dalších zemí v regionu," dodalo.

Témata:  Sýrie Syrská krize Izrael Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy