Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku radikálů v indickém Kašmíru zemřel nejméně jeden voják

Indie
Indie
Foto: tourism.gov.in

Šrínagar (Indie) - Dva ozbrojenci zaútočili na polovojenský tábor v indické části Kašmíru. Zahynul nejméně jeden voják. Další podrobnosti k incidentu ve sporné oblasti zatím nejsou k dispozici.

K útoku poblíž metropole kašmírského regionu Šrínagaru došlo poté, co indické vládní jednotky ukončily dvoudenní boje s třemi povstalci ve vojenském táboře v jiné části regionu.

Armáda útočníky, kteří na tábor obsadili v sobotu, zneškodnila. Při střetech zemřelo také pět vojáků a jeden civilista. Mezi zraněnými jsou ženy i děti. Indická vláda viní z útoku pákistánské radikály.

Povstalci, kteří se těší podpoře místního, převážně muslimského obyvatelstva, bojují proti indické vládě v Kašmíru od roku 1989. O život už přišlo bezmála 70 tisíc lidí.

Témata:  Indie Pákistán Indická armáda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.