Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V souvislosti s vraždou Ivanoviče zatkli kosovskosrbské policisty, prý manipulovali s důkazy

Oliver Ivanović
Oliver Ivanović
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Priština - Kosovská policie o víkendu zadržela dva své příslušníky podezřelé z manipulace s důkazy při vyšetřování vraždy Olivera Ivanoviče. Zabití politika si mohlo objednat srbské zločinecké podsvětí.

Ivanoviče (64), který platil za umírněného srbského činitele v Kosovu, byť zásadně odmítal nezávislost této bývalé srbské oblasti, zasáhlo šest střel. Ty byly vypáleny z projíždějícího auta, když politik přicházel do kanceláře svého hnutí Svoboda, demokracie, pravda. Pachatelé zatím nejsou známí, podařilo se jim uniknout.

GazetaExpress napsala, že zadržení jsou příslušníci policejní stanice v severní, převážně srbské části Kosovské Mitrovice. Vyšetřovatelé při domovní prohlídce u nich doma našli pistoli TT se dvěma zásobníky pro náboje ráže 7.62 mm. Příkaz k zatčení vydala mitrovická prokuratura.

Podezřelí jsou srbské národnosti a byli zadrženi na 48 hodin, ale prokuratura hned podala soudu návrh na uvalení třicetidenní vazby.

Prokurátor Nijazi Rexha zadržení dvou příslušníků kosovské policie zdůvodnil tím, že "byli ve službě a neudělali správně svou práci". Podle médií šlo zřejmě o manipulaci s důkazy; s jakými a jak, zatím není zcela jasné.

Ivanović poukazoval na to, že Srbové v Mitrovici mají strach ani ne tak z Albánců, jako z místní srbské kriminální mafie. Přitom vůdce tamní zločinecké organizace je velmi vlivný a má kontakty i na kosovského premiéra Ramushe Haradinaje.

Témata:  Oliver Ivanović Srbsko Kosovo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy