Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu na dálnici zadrželi Čecha, který převážel drogy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Berlín - Při namátkové kontrole na dálnici na jihozápadě Německa zastavili celníci český vůz. Jeho řidič pašoval stovky tabletek extáze a téměř 200 gramů amfetaminu a metamfetaminu. Navíc měl pozitivní test na drogy.

S odvoláním na celní správu o tom dnes informoval regionální list Heilbronner Stimme (HS). Auto značky BMW, které řídil 27letý Čech, celníci zastavili minulý čtvrtek nedaleko města Heilbronn, asi 40 kilometrů severně od Stuttgartu. Muž byl údajně na cestě z nizozemského města Venlo zpět do Česka.

Při rozhovoru s řidičem pojali celníci podezření, že je pod vlivem drog, neboť působil zmateně a udával rozporuplné údaje o účelu své cesty. Provedený test na drogy jejich podezření potvrdil.

Ve sportovní tašce v kufru vozu mladého Čecha následně celníci objevili šest plastových sáčků, které obsahovaly 1495 gramů extáze, 51 gramů metamfetaminu, kterému se v Německu říká crystal meth a v Česku pervitin, a 124 gramů amfetaminu (speedu).

Nalezené drogy byly zabaveny a Čech skončil v předběžné vazbě. V pátek byl na muže vydán zatykač. Podle mluvčího celního úřadu ve Stuttgartu Marcela Schrödera sice nejde v případu zatčeného Čecha o odhalení obrovského kontrabandu, "maličkost to ale také není".

Témata:  drogy Německo Češi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy