Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin s Trumpem jednal o KLDR. Podrobnosti telefonátu ale Moskva tají

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Pondělní telefonát Vladimira Putina s Donaldem Trumpem byl podle Kremlu konstruktivní a týkal se i Severní Koreje. Mluvčí Dmitrij Peskov dnes také řekl, že Putin je nachlazen, jeho stav ale není vážný a prezident pokračuje v práci.

O telefonickém rozhovoru s Trumpem hovořil Putin už při pondělní schůzce s předsedou palestinské samosprávy Mahmúdem Abbásem v Moskvě. Prezidenti hovořili o urovnání izraelsko-palestinského konfliktu a Trump během rozhovoru vyjádřil Putinovi soustrast v souvislosti s leteckou katastrofou u Moskvy, kde se zřítilo letadlo An-148 a zahynulo všech 71 osob na palubě.

Americký prezident Rusku nabídl pomoc při vyšetřování katastrofy, za což Putin poděkoval. "Dotkli se i tématu Severní Koreje, ale nešlo o hlubší výměnu názorů," prohlásil Peskov a odmítl novinářům sdělit podrobnosti.

Potvrdil dnešní informace některých ruských médií, že ruský prezident je nachlazen. Už při pondělním rozhovoru s Abbásem to bylo údajně znát na hlasu. "O žádné závažné onemocnění nejde, pokračuje v práci. Jeho program dál běží, i když s ohledem na nachlazení," citovala Peskova agentura TASS.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy