Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Návod na rozeznání homosexuálů? Malajsijský list přišel se šokujícím tvrzením

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Kuala Lumpur - Malajsijský list zveřejnil poznávací znaky homosexuálů. Uvedl například, že gayové mají vousy, nosí značkové oblečení a rádi chodí do posilovny, kde okukují jiné muže. Lesbičky naproti tomu znevažují muže, drží se za ruce a neustále se objímají.

Podle aktivistů za lidská práva může takový počin vyvolat vlnu násilí, píše BBC. "Ten článek mě naprosto vyvedl z míry," poznamenal aktivista Arwind Kumar. "A samozřejmě jsem zklamaný, jak byl jeho obsah zavádějící. Jsou to naprosté nesmysly," dodal. Vlna kritiky se spustila především na sociálních sítích.

V Malajsii je pohlavní styk mezi homosexuály, ale například i orální sex, zakázán zákonem jako jednání "proti přírodě". Za jeho porušení hrozí vězení i fyzické tresty.

Vliv zastánců tvrdé náboženské linie v Malajsii v posledních letech roste, opírají se přitom o náboženské fundamentalisty, kteří brojí proti uvolnění postojů vůči LGBT komunitě. Vláda loni například vyhlásila soutěž, v níž nabádala mladé Malajsijce, aby natočili videa o "prevenci homosexuality".

Témata:  Malajsie homosexuálové muži

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy