Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nedostatečná rozmanitost? Největší banky v Británii zvýší podíl etnických menšin v managementu

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - Dvě největší britské banky zveřejnily své plány, pokud jde o etnickou různorodost na manažerských pozicích. Reagovaly tak na kritiku, že jsou v tomto směru neprůhledné. Společnostem se do zveřejňování podílu etnických zaměstnanců ve vedení příliš nechce.

Royal Bank of Scotland (RBS) předpokládá, že do roku 2025 zhruba zdvojnásobí podíl osob černošských, asijských a menšinových etnik ve vedoucích pozicích ve firmě, a to z osmi na 14 procent. Lloyds Banking Group hodlá tento podíl zvýšit z 5,6 procenta na osm procent do roku 2020.

12 procent pracovní síly a 14 procent celkové populace v Británii pochází ze skupiny černošských, asijských a menšinových etnik. Mezi klienty RBS je jich 15 procent, u Lloyds tento podíl činí deset procent.

Detaily o etnické rozmanitosti svých zaměstnanců dosud zveřejnilo jen 15 procent společností z indexu FTSE 100, který zahrnuje sto společností s nejvyšší tržní kapitalizací, jejichž akciemi se obchoduje na londýnské burze.

Témata:  zaměstnanci Velká Británie ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy