Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská média: Hlavní problém Babiše? Mentalita StB. Lže ve všem a neustále

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bratislava - Denník N dnes komentuje kauzu Bureš. Hlavním problémem českého premiéra Andreje Babiše není podle slovenského listu to, že byl agentem komunistické tajné policie, ale to, že má mentalitu StB.

Bratislavský krajský soud v obnoveném líčení v souladu s předchozím verdiktem ústavního soudu zamítl Babišovu žalobu o neoprávněnosti jeho evidence v dokumentech StB jako agenta. Soud tak rozhodl kvůli tomu, že žalovanou stranou neměl být Ústav paměti národa, který dokumenty po StB na Slovensku spravuje.

"Babišovým hlavním problémem není to, že byl agentem StB a že o tom lhal. Problém je, že lže ve všem a neustále, lžemi vyhrál i volby. Katastrofou pro Česko je to, že v jeho čele stojí muž s mentalitou a morálkou StB, používající metody StB, aby získal nekontrolovanou moc a oslabil demokracii," napsal deník.

Podle listu po zmiňovaném rozhodnutí bratislavského soudu končí několikaletá snaha velmi nebezpečného populisty falšovat s pomocí soudů svou osobní i společnou historii.

Témata:  Andrej Babiš StB Slovensko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy