Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vídeňský soud poslal do vězení tři mladíky, plánovali útok

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Vídeň - Vídeňský zemský soud dnes poslal do vězení trojici mladíků usvědčených z vytvoření teroristické skupiny blízké takzvanému Islámskému státu (IS).

Mladíci ve věku 19 až 22 let, kteří podle soudu rovněž plánovali útok na policejní stanici v dolnorakouském Sankt Pöltenu, byli odsouzeni k trestům v délce půl roku až dva roky a dva měsíce.

Mladí muži musí do vězení kvůli teroristickému spolčení a zločinnému spiknutí. V létě roku 2015 údajně utvořili skupinu blízkou Islámskému státu a chystali útok na policii. Rozsudek je v souladu s požadavky obžaloby. Verdikt nad 22letým mužem, který v roce 2002 uprchl z Čečenska do Rakouska, a nad dvěma 19letými mladíky, z nichž jeden k islámu konvertoval, ještě podle agentury APA není pravomocný.

Nejstarší z odsouzených dostal šest měsíců nepodmíněně navíc k předchozímu trestu v délce 33 měsíců za tři loupežná přepadení. Dosud bezúhonný 19letý mladík z Vídně, který do svého zatčení v dubnu 2017 přes sociální sítě šířil propagandu IS, byl odsouzen k 26 měsícům nepodmíněně. K islámu konvertoval.

Témata:  Rakousko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy