Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump odmítnul veškeré domácí násilí

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes prolomil mlčení poté, co nejprve obhajoval svého bývalého spolupracovníka obviněného z domácího násilí.

Nyní řekl, že je zcela proti jakémukoli druhu domácího násilí.

Trump se stal terčem ostré kritiky, když hájil svého vlivného poradce Roba Portera navzdory tomu, že tohoto spolupracovníka obvinily dvě jeho bývalé manželky, že se choval násilnicky. Porter, který měl na starosti třídění dokumentace směřující k Trumpovu podpisu, minulý týden nakonec na svou funkci rezignoval. Trump mu popřál vše nejlepší a o případu bývalých manželek se ani slovem nezmínil.

Brzy poté Trumpův tým opustil kvůli podezření z páchání domácího násilí další člověk - David Sorensen, který psal projevy.

Témata:  Donald Trump USA domácí násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy