reklama

„Nigerijská mafie, nejnebezpečnější mafie na světě, zabila Pamelu Mastropietrovou. Její sekty teď kolonizují Itálii a kradou tradiční obchody mafii," tvrdí Alessandro Meluzzi, významný italský kriminolog, chirurg a psychiatr.

„To, co jsme viděli v případě Pamely, jsou stejné způsoby, jakým nigerijská mafie systematicky pracuje v Nigérii a jinde," řekl Meluzzi. „Je to rutina, oběti rozsekají na kusy a v některých případech dokonce sní části těla." Rozsekaná mrtvola 18leté Pamela Mastropietrové byla nalezena na začátku února ve dvou kufrech, ale chybělo její hrdlo, srdce a pohlavní orgány. Tělo bylo vykostěno a umyto v bělidle.

V souvislosti s činem, ke kterému došlo v italském městě Macerata, jsou vyšetřování tři nigerijští imigranti. Krátce po vraždě zatkla italská policie 29letého muže jménem Innocent Oseghale. V jeho bytě objevila oděvy pošpiněné krví, velké kuchyňské nože, řezačku a další předměty patřící zavražděné ženě. Později byli zatčeni také dva další podezřelí spolupachatelé.

Meluzzi přiznal, že nebyl překvapen, že srdce mladé ženy chybí. „Dětští vojáci v Sierra Leone jedli lidské srdce jako součást přechodového rituálu, aby získali odvahu," vysvětluje Meluzzi. „V nigerijské mafii není rituální kanibalismus výjimkou, ale pravidlem. Jsou to pro ně normální věci, ale tady o tom nikdo nemluví ze strachu, že bude označen za rasistu. Měli bychom si na tyto věci zvyknout: je to jen špička ledovce, která bude dál růst,“ varuje.

Srdce je považováno za „nejvzácnější část, která podle animistů zajistí odvahu a dlouhý život, a je považováno za druh posilujícího léku," dodal odborník.

V souvislosti se smrtí Pamely Mastropietrové v Maceratě jen několik dní po nálezu těla zaútočil Luka Traini zbraní na imigranty černé pleti. Čest běženců původem z Afriky postřelil. Čin vyvolal několik dní před volbami debatu o rasismu.