Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Venezuelská firma láká zaměstnance i na neobvyklý bonus

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Venezuela se dlouhodobě potýká s hlubokou krizí způsobenou selháním socialistického řízení ekonomiky a propadem globálních cen ropy. Mistní firmy se snaží lákat zaměstnance na nevšední bonusy.

Bezpečnostní firma Atlas Security kromě měsíčního platu dva miliony bolívarů (deset dolarů) nabízí zaměstnanci bonus až 144 vajec. Odměnu získá ten, kdo bude chodit do práce včas, nezmešká směnu a bude slušně oblečen. Nevšední bonus společnost nabízí proto, že takto základní pravidla řada zaměstnanců nesplňovala, píše agentura Reuters.

Potravinová prémie je ve Venezuele zajímavým stimulem v zemi. Obyvatelé mají omezený přístup k potravinám a ceny zde prudce rostou. Měna se zhroutila natolik, že měsíční minimální mzda činí podle kurzu na černém trhu v přepočtu pouhý jeden dolar.

Kromě toho, že země prochází hyperinflací, která drasticky snižuje hodnotu domácí měny, se Venezuela počtem vražd řadí ke "světové špičce". Častými oběťmi jsou právě členové bezpečnostních služeb.

Témata:  Venezuela firmy ekonomika peníze

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy