Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Francii byli v souvislosti s teroristickými útoky v Katalánsku zatčeni tři lidé

Katalánsko
Katalánsko
Foto: Pixabay

Madrid/Paříž - Policie ve Francii dnes zatkla tři osoby podezřelé z napojení na jednoho z členů teroristické buňky, která je podle španělských úřadů zodpovědná za loňské srpnové atentáty v Katalánsku.

Oznámilo to dnes španělské ministerstvo vnitra. Trojice byla podle něj zatčena při raziích na jihu a jihovýchodě země.

Tři osoby, jejichž totožnost ani národnost ministerstvo neupřesnilo, podle vyšetřovatelů udržovaly kontakty s Idrísem Úkábírem, který je nyní ve vazbě ve Španělsku. Čelí obvinění z členství v teroristické organizaci a vraždy v souvislosti s útokem dodávkou v Barceloně, při němž zahynulo 13 lidí.

Teroristické útoky zahájil podle španělských úřadů dvaadvacetiletý Maročan Júnis abú Jakúb, který loni 17. srpna najel s autem do lidí na rušné barcelonské třídě La Rambla. Třináct osob zabil a na 130 dalších zranil. Několik hodin po barcelonském útoku najelo pět dalších teroristů s autem do lidí ve městě Cambrils asi 100 kilometrů od Barcelony. Poté vystoupili z automobilu a začali bodat do kolemjdoucích lidí. Jednu ženu ubodali, další zranili. Tyto útočníky policie zastřelila.

Témata:  teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí Katalánsko Španělsko Francie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy