Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sestra Kim Čong-una si v Jižní Koreji užívala pocit luxusu

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Mladší sestra diktátora Kim Čong-una a její doprovod během jejich třídenní návštěvy na olympijských hrách v Pchjongčchangu přišly Jižní Koreu draho. Soul za ně utratil 240 milionů wonů (4,56 milionu Kč).

Většina peněz šla na ubytování (130 milionů wonů), dopravu (50 milionů wonů)a stravu (rovněž 50 milionů wonů) pro čtyři členy delegace a 18 členů jejich štábu, upřesnilo jihokorejské ministerstvo pro sjednocení.

Kim Jo-čong a další zmínění činitelé bydleli v pětihvězdičkovém hotelu Walkerhill, který leží na nábřeží řeky Han ve východní části jihokorejské metropole Soulu. Politici cestovali mezi Soulem a dějištěm zimních olympijských her na východním pobřeží Jižní Koreje. Představitelé KLDR jedli v luxusních restauracích a jednou také v prezidentském Modrém domě, kde se setkali s hlavou státu Mun Če-inem.

Podle jihokorejských médií Kimova sestra během návštěvy prozradila, že čeká druhé dítě. List Čoson ilbo ve středu napsal, že Kim Jo-čong řekla jihokorejským představitelům o svém těhotenství poté, co se jí během návštěvy udělalo nevolno. Novináři si prý také všimli, že štíhlá Kim skrývá pod oblečením bříško.

Jihokorejská rozvědka tvrdí, že sestra severokorejského diktátora porodila své první dítě v květnu 2015. Pchjongjang to však oficiálně neoznámil, neinformoval ani o tom, zda se Kim Jo-čong provdala. Podle jihokorejského tisku je jejím manželem pravděpodobně muž, který společně s ní vystudoval Kim Ir-senovu univerzitu v Pchjongjangu a nyní působí jako vysokoškolský profesor. Podle jiných zdrojů je manželem Kimovy sestry syn druhého nejvlivnějšího činitele KLDR Čche Rjong-hea.

Témata:  Kim Jo-čong Jižní Korea Severní Korea

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy