Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při explozi v Leicesteru zemřeli čtyři lidé, jeden vážně zraněn

Výbuch domu ve Velké Británii
Výbuch domu ve Velké Británii
Foto: Twitter

Leicester - Britská policie v neděli ohlásila mimořádnou událost ve středoanglickém městě Leicester. Svědci hovořili o hlasité explozi domu s obchodem. Zemřeli čtyři lidé. V nemocnici zůstávají další čtyři lidé, z nichž jeden je vážně zraněn. Vyšetřovatelé uvedli, že událost nesouvisí s terorismem.

Policie ohlásila mimořádnou událost poté, co po 19:00 místního času (20:00 SEČ) dostala hlášení o výbuchu v leicesterské ulici Hinckley Road. "V tuto chvíli nic nenasvědčuje tomu, že by to souviselo s terorismem," citovala BBC mluvčího policie.

Část Hinckley Road a také ulice Carlisle Street byly uzavřeny a úřady vyzvaly obyvatele, aby se oblasti vyhýbali. Do mnoha budov byly přerušeny dodávky elektřiny. Požár stále trvá.

Zatím není jasné, co explozi způsobilo. Server deníku Daily Mirror napsal, že evakuovat se museli obyvatelé z 60 okolních domů.

Zasaženou oblast tvoří obytné domy a malé obchody včetně smíšeného zboží, kebab restaurace a polského obchodu s potravinami. Podle policie bylo poškozeno i několik domů v blízkosti požáru.

Podle svědků byl zasažený obchod polský supermarket. Ještě nedávno však byl v objektu obchod se smíšeným zbožím řetězce Londis.

Témata:  Velká Británie výbuch

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy