Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama v USA: Učitel se zavřel ve třídě, pak začal střílet

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Učitel dnes střílel v americkém státě Georgie. Pedagog s pistolí se zamkl sám ve své třídě, když se studenti a posléze i ředitel pokusili dostat dovnitř, vystřelil.

Nikdo neutrpěl zranění, ale incident vyvolal mezi žáky paniku. Podle médií přivolaná policie učitele zadržela. Co 53letého Jesseho Randalla Davidsona k jeho činu vedlo, zatím není jasné.

Objevily se spekulace, že chtěl spáchat sebevraždu. Nicméně vystřelil, když do třídy chtěl vstoupit ředitel, který od dveří měl také klíč.

Policie zahájila evakuaci školy, kde studuje na 2000 dětí, a proti muži zasáhla. Davidson se ale zřejmě vzdal bez odporu. Incident se stal na střední škole v městě Dalton, necelých 150 kilometrů severně od georgijské metropole Atlanty.

Témata:  střelba v USA USA policie USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.