reklama

Vnuk královny Alžběty II. si svou snoubenku vezme 19. května v kapli svatého Jiří na hradě Windsor, sídle královny Alžběty II. "Princ Harry a Meghan Markleová pozvou ve svůj svatební den na Windsorský hrad 2640 členů veřejnosti, kteří budou moci sledovat příjezd nevěsty a ženicha a jejich hostů a odjezd kočárového průvodu z hradu," uvedl Kensingtonský palác.

Mezi více než 2600 pozvanými z řad veřejnosti budou zástupci charitativních organizací, které Harry zaštiťuje, zaměstnanci královské rodiny, žáci z místních škol a obyvatelé města Windsor. Dalších 1200 pozvánek by měli obdržet lidé z různých částí Británie.

"Princ Harry a Meghan Markleová uvedli, že chtějí, aby jejich svatba byla zorganizována tak, aby se i veřejnost cítila být součástí oslav," sdělil Kensingtonský palác.

Očekává se, že kvůli svatbě do Británie dorazí množství turistů. Poradenská společnost Brand Finance před časem zveřejnila odhad, podle kterého Harryho svatba britské ekonomice přinese zhruba půl miliardy liber (14,2 miliardy korun). Kromě turistů by měli více utrácet i sami Britové.