Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský novinář se zaradoval: Máme v Praze na dalších pět let svého muže. Čechy tak pořádně naštval

Zemanův inaugurační projev vyvolal rozporuplné reakce, část poslanců opustila Vladislavský sál
Zemanův inaugurační projev vyvolal rozporuplné reakce, část poslanců opustila Vladislavský sál
Foto: Twitter

Moskva/Praha – O inauguraci českého prezidenta Miloše Zemana byl zájem i v Rusku. Například kremelský zpravodaj deníku Komsomolskaja pravda se na twitteru se zaradoval, že Zeman je „jejich člověk“. Češi si ale jeho příspěvku všimli a tvrdě jej okomentovali.

Ruský novinář a dopisovatel z Kremlu Dmitrij Smirnov na twitteru sdílel závěrečnou část Zemanova inauguračního projevu. K videu dopsal: „Náš muž v Praze na dalších pět let: V České republice byl slavnostně inaugurován Miloš Zeman.“

Наш человек в Праге еще на пять лет: В Чехии прошла инаугурация Милоша Земана pic.twitter.com/rdKGxv5iIG

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) 8. března 2018

Přestože novinář svůj status napsal rusky, všimli si ho i Češi. A tak se pod tímto příspěvkem rozproudila poměrně zajímavá česko-rusko-anglická diskuze. „Správně, váš muž, ne náš,“ napsala například jedna z českých diskutujících, která svůj příspěvek doplnila českou vlajkou.

Další Čech napsal jen „Nebude.“ Ve svým slovům pak přidal obrázek smrtky. „Zeman Putin's slut!“ přidal se další s odkazem na slova, které měla na těle napsána ukrajinská aktivistka Angelina Diašová ze skupiny Femen, když na Zemana vyskočila ve volební místnosti při prezidentských volbách. Tato slova by se dala přeložit jako „Zeman je Putinova dě*ka“.

„Tak když je Váš, tak si ho vemte s sebou a nikdy ho nepouštějte z Ruska!“ vzkázal jeden z diskutujících. „Když je váš, tak proč je tady V ČR? Jako ruský špión?“ divil se jiný diskutující. Další Češi pak Rusům připomněli události ze srpna 1968.

„To je hnus..“ posteskl si česky jeden z uživatelů twitteru. „'Jejich' ruská svoloč v Praze ještě 5 let? A nechcou si ho rovnou vzít k sobě? Rád se mu složím na jednosměrnou letenku,“ nabídl se jeden z občanů.

Témata:  Miloš Zeman Rusko sociální sítě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy