Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie zasáhla proti turecko-nacionalistickému spolku Osmanen

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie dnes zasahovala proti turecko-nacionalistickému spolku Osmanen Germania, který má blízko ke Straně spravedlnosti a rozvoje (AKP) tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Policie při rozsáhlé akci prohledala několik desítek objektů.

Zásah začal kolem 06:00 SEČ v Severním Porýní-Vestfálsku, Bádensku-Württembersku a Hesensku. "Existuje vážné podezření, že účel a činnost spolku Osmanen Germania odporují trestním zákonům," uvedlo ministerstvo vnitra.

Jen v největší spolkové zemi - Severním Porýní-Vestfálsku - prohledala policie 41 objektů, v Hesensku dalších deset. Speciální jednotky se do akce zapojily proto, že někteří členové spolku jsou považováni za nebezpečné.

Sdružení Osmanen Germania, které má v celém Německu 22 poboček, se samo charakterizuje jako boxerský klub, jehož cílem je pomáhat mladistvým z ulice. Ve skutečnosti se však skupina zhruba 300 rockerů s převážně tureckými kořeny opakovaně zapojuje do násilné činnosti. Časté byly v minulosti například střety s podobnou kurdskou skupinou Bahoz.

Témata:  Německo Turecko policie Německo

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.