Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská policie zadržela italského podnikatele Vadalu, o kterém psal zavrařděný Kuciak

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Slovenská policie dnes zadržela italského podnikatele Antonina Vadalu, o kterém psal zavražděný novinář Ján Kuciak. Zatykač vydal soud v italských Benátkách. Zajištění Vadaly bylo součástí mezinárodní akce, při které skončilo v rukách policie 17 osob.

"Evropským zatýkacím rozkazem žádá italský soud o vydání Antonina V. k trestnímu stíhání do Itálie pro drogový trestný čin spáchaný organizovanou zločineckou skupinou s nadnárodní působností," citoval portál noviny.sk vyjádření generální prokuratury.

Kuciak ve svém nedokončeném článku psal kromě jiného o aktivitách italských podnikatelů na východním Slovensku a o vazbách Vadaly na blízké spolupracovníky slovenského premiéra Roberta Fica. Tajemník bezpečnostní rady státu Viliam Jasaň a Ficova asistentka Mária Trošková po vraždě novináře rezignovali na své posty na úřadu vlády, a to do vyšetření případu.

Vadala, který na Slovensku léta žije a podniká, své napojení na mafii v minulosti popřel. Odmítl také, že díky politickým kontaktům získal na Slovensku značnou sumu peněz na eurodotacích.

Témata:  Slovensko Itálie mafie policie SR

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy