Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli bombě z války bylo z italského města evakuováno 23 tisíc lidí

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Řím - 23.000 obyvatel středoitalského města Fano muselo noc na dnešek strávit mimo své domovy. Důvodem byl nález bomby z druhé světové války. Nyní je již britská letecká puma uložena pod hladinou moře zhruba tři kilometry od pobřeží, kde bude později odpálena.

Přes 220 kilogramů vážící výbušninu nalezli dělníci v úterý večer na stavbě, informoval list La Stampa.

Po nálezu se muselo evakuovat kolem 23.000 obyvatel města Fano, které leží na pobřeží Jaderského moře v regionu Marche. Svá obydlí museli opustit lidé z "rudé zóny" v okruhu 1,8 kilometru kolem nalezené bomby, v níž se nacházela i místní nemocnice. Přerušen byl také provoz na železnici a uzavřen byl i vzdušný prostor nad městem.

S odklízením pumy začali armádní pyrotechnici dnes brzy ráno. "Nebezpečí již nehrozí, bomba je dvě míle od Fana," informoval dopoledne starosta města Massimo Seri.

Témata:  nálezy bomb z II. světové války Itálie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy