Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie vyhoštěním diplomatů podle Ruska stupňuje napětí

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Moskva - Britská vláda se rozhodla vyhoštěním ruských diplomatů kvůli otravě exšpióna Sergeje Skripala ještě více vystupňovat napětí mezi oběma zeměmi.

Prohlásilo to dnes podle agentury Reuters ruské ministerstvo zahraničí. Ministerstvo podle agentury AFP zároveň upozornilo, že ruská odvetná opatření "na sebe nenechají dlouho čekat".

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov dnes podle agentury TASS řekl, že Rusko nemělo motiv pro to, aby otrávilo bývalého ruského agenta v britských službách Skripala a jeho dceru. Motivy podle něho vymýšlejí ti, kteří chtějí vést "rusofobní kampaň".

Lavrov se také ohradil proti tomu, že mu byla podle britského oznámení zrušena pozvánka k setkání s jeho britským protějškem Borisem Johnsonem v Londýně. Podle mluvčí ruského ministerstva zahraničí Mariji Zacharovové Lavrov pozvánku ani nepřijal.

Témata:  Velká Británie Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy