Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Řecku zadržela Turka a dva Iráčany, převáděli migranty přes hranice

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Atény - Poblíž hranice s Tureckem zatkla řecká policie tři převáděče migrantů. Oznámila to agentura AP.

Jeden Turek a dva Iráčané byli zadrženi poté, co převezli 45 syrských a iráckých uprchlíků přes řeku tvořící v jednom místě hranici mezi Řeckem a Tureckem. Pašeráci podle policie použili pro převedení skupiny motorový gumový člun a zatčena byla ve chvíli, kdy se vraceli do Turecka.

Na letišti ve městě Kavala v severním Řecku byl také zadržen Afghánec s falešným německým pasem a Pákistánec s padělaným pákistánským pasem, oba mířili do Německa.

V březnu 2016, tedy po uzavření dohody mezi Bruselem a Ankarou, počet uprchlíků cestujících přes Turecko a Řecko výrazně poklesl. Po uzavření takzvané balkánské cesty volí většina migrantů delší a nebezpečnější cestu ze severní Afriky do Itálie.

Témata:  Řecko uprchlíci Turecko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy