Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podezřelý z bombových útoků v Austinu spáchal sebevraždu, mohl ale nastražit další nálože

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Austin - Podezřelý ze série bombových útoků v texaském Austinu spáchal sebevraždu výbušninou. FBI se ale obává, že pachatel ještě stihl nastražit další nálože. Výbušniny, které útočník nechával u domů v balíčcích, zabily dva lidi. Několik dalších osob utrpělo zranění.

Za útoky podle policie stál 24letý muž, jeho jméno úřady prozatím nezveřejnily. Šéf austinské policie Brian Manley pouze uvedl, že je to běloch a že o jeho vině nepochybuje. Pokud jde o motiv, vyšetřovatelé ho zatím neznají. Původně se spekulovalo o rasovém pozadí, protože prvními adresáty byli černoši, poté ale k obětem přibyli Hispánci i běloši. Podle Manleyho je zatím také příliš brzy na to s jistotou prohlásit, že útočník jednal sám.

Manley řekl, že během operace zásahové jednotky na austinském předměstí podezřelý odpálil ve svém voze výbušninu. Ještě před sebevraždou jeden z členů komanda na vůz vystřelil.

Austinská policie dnes brzy ráno bez upřesnění na twitteru informovala o střelbě na místní dálnici I-35 a uvedla, že na místě zasahuje policie. Úřad pro kontrolu alkoholu, tabáku, palných zbraní a výbušnin (ATF) pak sdělil, že případ souvisí s bombovými útoky a že na místě jsou vedle austinské policie také jeho příslušníci a členové FBI.

Témata:  výbuch Texas v USA policie USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy