Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O krajně pravicový server Breitbart News už není zájem? Počet jeho čtenářů dramaticky klesá

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Washington - Americký ultrapravicový server Breitbart News, který vedl někdejší stratég Bílého domu Steve Bannon, ztrácí čtenáře. Od loňského října se snížila návštěvnost zhruba o polovinu na necelých osm milionu návštěvníků měsíčně.

Server začal ztrácet čtenáře a dnes stojí před otázkou, co bude dál, píše Politico. Důvodem poklesu čtenosti může být ztráta Bannonovy prestiže po odchodu z Bílého domu nebo rostoucí konkurence zpravodajství konzervativní televize Fox News.

Bannona, který je v USA považován za mluvčího xenofobní a rasistické krajní pravice, si Donald Trump vybral jako svého strategického poradce loni v lednu.

Vyhodil ho v srpnu, kdy poradce údajně stál za zdrženlivou reakcí Bílého domu na násilnosti ve Virginii vyprovokované bělošskými rasisty. Bannon se pak vrátil do redakce Breitbart News. Po čase byl ovšem vypuzen z redakční rady a letos v lednu vedení serveru opustil.

Témata:  média USA Steve Bannon

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy