Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britský ministr obrany udeřil: Svět ztrácí trpělivost s Putinem a jeho činy

Jednání o Ukrajině v Minsku
Jednání o Ukrajině v Minsku
Foto: kremlin.ru

Tallinn - Britský ministr obrany Gavin Williamson dnes přijel na návštěvu Estonska. Svět se podle něj sjednotil za Velkou Británií v kauze agenta Sergeje Skripala, trpělivost s ruským prezidentem Vladimirem Putinem dochází.

Williamson komentoval dramatickou roztržku mezi Moskvou a Londýnem kvůli případu Skripala a jeho dcery. Británie považuje za nepochybné, že za útokem stojí Kreml. K jejímu názoru se přiklonily i státy NATO a Evropské unie, Rusko ale podíl na útoku popírá.

"Světu dochází trpělivost s prezidentem Putinem a jeho činy. Skutečnost, že napříč aliancí NATO a Evropskou unií se státy postavily na stranu Spojeného království... je tou nejlepší odpovědí, kterou jsme mohli čekat," řekl dnes britský ministr.

Kreml se podle něj snaží Západ rozdělit, ale svět sjednocený za Británií "vyslal do Kremlu a Putinovi mimořádně mocné poselství," řekl britský ministr obrany. Postoj spojenců Londýna označil za "velké vítězství".

Témata:  Gavin Williamson Vladimír Putin Velká Británie Estonsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy