Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kentucky vraždil falešný policista, pátrali po něm federálové i vrtulník

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Hopkinsville (USA) - Americká policie dnes zneškodila muže, který ve čtvrtek zabil strážce zákona ve státě Kentucky a z místa uprchl. Střelec byl dopaden v sousedním státě Tennessee, kde zahynul při potyčce s policisty.

James Decoursey (34) se z neznámých důvodů vydával ve městě Hopkinsville za policistu. Když ho chtěl zkontrolovat jeden ze členů místního policejního sboru, který byl mimo službu, Decoursey na něj vystřelil. Policista, ženatý otec dvou dětí školního věku, svému zranění v nemocnici podlehl.

Střelec na útěku ukradl bílou dodávku značky Chevrolet. Na pátrání spolupracovala místní, státní i federální policie a byl do něj zapojen vrtulník. Policisté nakonec podezřelého dopadli ve městě Clarksville v Tennessee.

Soustrast příbuzným policisty vyjádřil kentucký guvernér Matt Bevi. "Policisté nikdy nejsou mimo službu, nikdy," komentoval pohotový zásah svého podřízeného šéf hopkinsvillské policie Clayton Sumner.

Témata:  policie USA USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy