reklama

Čtyřiadvacetiletou ženu v sobotu večer na ulici ve městě Burgwedel poblíž Hannoveru napadla skupina mladíků. Všichni tři podezřelí jsou žadatelé o azyl ze Sýrie, uvádí s odvoláním na policii Der Tagesspiegel .

Podle místních médií se napadená žena a její kamarádka (25) v supermarketu dostaly do sporu s dvěma syrskými mladistvými ve věku 13 a 14 let. Když byly ženy o hodinu později na cestě domů, opět se setkaly s chlapci, ke kterým se mezitím přidal sedmnáctiletý mladík. Opět vypukla hádka, která se tentokrát zvrhla.

Mladší žena se pokoušela situaci uklidnit věci, ale nejstarší chlapec vytáhl nůž a bodl jí. Tři Syřané poté z místa uprchli, ale policie je brzy dopadla. Údajný útočník je ve vazbě. Žena byla vážně zraněná a je v umělém kómatu.

Místní lidé přiznávají, že se nyní kvůli útoku migrantů bojí chodit po městě. „Trochu se bojím, ale ne tak moc, že bych už neopustila dům," řekla jedna žena německé stanici NDR. „Je to hrozné, teď se bojím chodit pěšky, dávám přednost jízdě na kole," dodala další.

Místní policistka Kathrin Pfeifferová k tomu dodala: „Dvě skupiny se znovu dostaly do sporu a verbální šarvátka přerostla ve fyzický útok. Během tohoto boje byla zasažena 24letá žena, byla bodnutá.“

Detaily celého incidentu jsou ale zatím nejisté. „Přesné pozadí hádky uvnitř supermarketu a také pozdějšího boje nejsou známy. Útočníkům je 14 a 17 letí. Musíme ještě zjistit, kdo držel nůž. Svědkem byl třináctiletý chlapec,“ dodala policistka.

Podle NDR byl sedmnáctiletý údajný pachatel po výpovědi některých svědků obviněn z napadení, ale ne z pokusu o vraždu. On a čtrnáctiletý Syřan jsou podle serveru bratři, mladší chlapec je jejich bratranec. Do případu by měla vnést jasno přítelkyně napadené ženy, který byla po incidentu v šoku a tak nemohla hned vypovídat.