reklama

Čtyři údajní násilníci byli davem hnáni po ulicích, lidé je lynčovali kvůli zločinu, kterého se měli dopustit. Videozáznam, který se objevil na internetu, ukazuje, jak čtveřice prochází davem. Ženy – včetně policistky – se pak střídaly v bytí a fackování násilníků.

Čtyři muži ve věku mezi 21 a 26 lety jsou obviněni z toho, že unesli a znásilnili 20letou vysokoškolskou studentku a následně jí vyhrožovali, že ji a její rodinu zabijí. 

Oběť policistům řekla, že jeden z mužů, kterého znala z univerzity, ji pozval do restaurace. Tam se ale pohádali, muž jí sebral mobilní telefon a odvlekl ji k domu svého přítele. Tam už čekali další tři Indové. Muži ji pak hromadně znásilnili. „Všichni čtyři zúčastnění byli zatčeni," oznámil policejní ředitel Rahul Kumar Lodha.

Jeden z obviněných, který se se znásilněnou ženou před činem přátelil, se ji pokoušel kontaktovat a pozval ji, aby se s ním setkala v domu jeho přítele, aby problém vyřešili. Pak ji znovu vzal na místo, kde byla znásilněna, a na pomoc si přivedl i dalšího kamaráda, uvedla policie. Mladíci dívce pohrozili, že pokud něco řekne, zabijí nejen ji, ale i její rodinu a že ji předtím znovu znásilní.

Policie místním sdělovacím prostředkům řekla, že obžalovaní byli schválně předvedení celému městu. Tímto krokem chtěli strážci zákona podnítit strach u dalších potenciálních násilníků a zvýšit důvěru v úřady tak, aby se další potenciální obětí nebáli podobné činy ohlásit.