reklama

28letý muž byl v Egyptě umístěn do psychiatrické léčebny, potvrdilo dnes podle agentury DPA státní zastupitelství v německém Hildesheimu. Tyto informace údajně vyplývají z verbální nóty egyptského ministerstva zahraničí a ze sdělení příslušného egyptského státního zastupitelství.

Egyptské úřady uvedly, že lékařská expertiza ještě není k dispozici a muž se stále nachází ve vazbě. Pitva obou Němek ve věku 56 a 65 let údajně prokázala, že zemřely na bodné rány.

Přesné pozadí útoku není dosud zcela vyjasněné. Vyšetřovatelé krátce po útoku informovali, že pachatel byl ve styku s takzvaným Islámským státem. Německé úřady sice dospěly k tomu, že šlo zřejmě o islamistický čin, Egypt dnes ale hovoří především o tom, že útočník mohl mít psychické problémy.

Spolkový kriminální úřad (BKA) po krvavém činu na místo poslal vyšetřovatele, kterým jeden ze svědků řekl, že útočník křičel, že v Egyptě nemají cizinci a křesťané co dělat. Na facebooku zase našli osobní stránku Abdara Rahmána Šaabána abú Kúry, na níž měl černou vlajku džihádistů a také odkaz na stránku vyzývající k boji proti "nevěřícím".