reklama

Dívka známá v sousedství jako Tanesha Melbourneová byla zastřelena ve čtvrti Tottenham na severu britské metropole a 16letý chlapec je stále v kritickém stavu poté, co utrpěl střelné rány, informoval zpravodajský server BBC.

V počtu vražd vyšetřovaných policií letos Londýn předběhl New York. V březnu londýnští policisté vyšetřovali 22 vražd, zatímco jejich kolegové v americkém městě 21. "V Londýně pozorujeme výrazný skok jak v útocích spáchaných střelnou zbraní, tak nožem," řekl BBC labouristický zástupce Tottenhamu v parlamentu David Lammy.

Mezi dvěma pondělními incidenty podle policie není žádná souvislost. Tanesha, jejíž jméno podle BBC dosud nebylo oficiálně potvrzeno, byla prohlášena za mrtvou ve 22:43 místního času (23:43 SEČ) v ulici Chalgrove Road. Kamarádka oběti popsala zastřelenou jako "velmi roztomilou dívku", která "nebyla s nikým zapletena do žádných problémů".

Mladá žena, která rovněž Melbourneovou znala, uvedla, že oběť byla před smrtí venku s přáteli, když po ní někdo "zcela bezdůvodně" vystřelil z auta. "Auto tam prostě zastavilo a někdo z něj začal střílet," řekla svědkyně.