Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se chce vypořádat s migranty. Své kroky oznámí ještě dnes

1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Vláda USA ještě dnes podnikne rázné kroky k řešení problematiky přistěhovalectví, oznámil prezident Donald Trump. Podrobnosti zatím nesdělil, ale v úterý prohlásil, že chce k ochraně jižní hranice s Mexikem využít armádu.

"Naše zákony týkající se hranic jsou velmi chabé, naopak ty mexické a kanadské jsou velmi důsledné. Kongres musí ihned zákony z éry (exprezidenta Baracka) Obamy a další změnit! V cestě nám stojí demokraté - chtějí, aby lidé proudili do naší země bez kontrol... ZLOČIN! Dnes podnikneme rázné kroky," napsal Trump na twitteru.

Trump boj proti nelegálnímu překračování hranic stanovil během předvolební kampaně za jednu ze svých priorit.

Na hranicích s Mexikem slíbil vybudovat zeď, která znemožní migrantům nelegálně vstupovat na území USA a která také zastaví pašování drog.

Témata:  Donald Trump USA přistěhovalectví

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy