Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se opět nezúčastní galavečeře s novináři z Bílého domu

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Ani napodruhé se americký prezident Donald Trump nezúčastní tradiční galavečeře s novináři akreditovanými v Bílém domě. Před ním jednu galavečeři vynechal z prezidentů z posledních desítek let jen Ronald Reagan. Ten ale k tomu byl donucen hospitalizací poté, co se stal cílem atentátu.

O Trumpově neúčasti dnes informovala předsedkyně Sdružení zpravodajů Bílého domu (WHCA) Margaret Talevová. „Bílý dům nás informoval, že prezident nemá v úmyslu se zúčastnit letošní večeře, ale že bude aktivně povzbuzovat členy exekutivy, aby se jí zúčastnili," sdělila Talevová v prohlášení.

Galavečeře, kterou pořádá WHCA již od roku 1920, patří k největším společenským událostem ve Washingtonu a účastní se jí i řada dalších politiků a celebrit. Výtěžek ze vstupného putuje na dobročinné účely. Koná se pravidelně vždy v poslední sobotu v dubnu, letos tedy osmadvacátého.

Trump, který může očekávat, že se na večeři stane terčem nejrůznějších vtipů, se zúčastnil této akce v roce 2011, tedy za bývalého prezidenta Baracka Obamy. A z jeho výrazu bylo patrné, že nelibě nese žert, který na jeho účet pronesl právě Obama.

Vládu a Bílý dům má na akci zastupovat Trumpova mluvčí Sarah Sandersová.

Témata:  Donald Trump novináři USA Bílý dům USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy