Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indický poslanec zatčen kvůli znásilnění dospívající dívky, ta se pokusila upálit

Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Foto: Pixabay

Dillí - Poslanec vládnoucí Indické lidové strany (BJP) Kuldíp Singh Sengar byl zatčen a obviněn z únosu a znásilnění dospívající dívky. Činu se měl dopustit loni v červnu, přičemž oběť byla z jeho rodné obce ve státě Uttarpradéš. Z únosu a znásilňování rodina obvinila také čtyři další osoby.

Dívka si stěžovala úřadům už loni v srpnu, ale bezvýsledně. V obavách ze msty dotyčného se poté s rodinou odstěhovala do Dillí. O pomoc žádala indického prezidenta, předsedu vlády i policejního ředitele. Poté, co se jí nepodařilo domoci se schůzky se státními činiteli, dívka se minulý týden pokusila upálit.

Dívčin otec byl několika násilníky zbit a na následky zranění zemřel. Z činu byl obviněn Sengarův bratr a další lidé.

Násilí na ženách se v Indii rozmáhá, přestože v roce 2013 byly přijaty přísnější zákony. Stalo se tak po znásilnění studentky, kterého se v prosinci 2012 dopustila v autobuse projíždějícím Dillí skupina mužů. 

Témata:  Indie znásilnění

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy